fbpx

Jaz in UI turizem

UI Turizem je moja mala turistična agencija.

Moja in naša glavna dejavnost je priprava programov za izlete in potovanja za zaključene skupine.

Vsak pripravljen program je unikaten, prilagojen tvojim željam, željam naših naročnikov. Zato programi niso samo objavljeni. Vesela bom, če se mi boste z vašimi željami oglasili.

O meni

Urša Sreš verjamem v moč poti.

Urša Sreš
Urša Sreš.

Doma sem iz vasi Nova Cerkev, danes s svojo družino živim v Celju. Že kot majhno deklico so me privlačili oddaljeni kraji in ljudje. Po končani osnovni šoli na Dobrni sem se vpisala v Gimnazijo v Celju. Kam naprej, je bilo težko vprašanje, ko se kar nisem mogla odločiti za delo, ki ga bom kasneje opravljala.

Potovanje je pomembnejše od cilja.

Odločitev je padla in vpisala sem se na Ekonomsko poslovno fakulteto v Mariboru. Želja po spoznavanju novih krajev me je pripeljala do mednarodne organizacije AIESEC, ki združuje študente ekonomije vsega sveta. Pripravljali smo različne dogodke, gostili tuje študente, ki smo jim v naših podjetjih poiskali nekaj tedensko ali nekaj mesečno prakso. Po zaključenem študiju sem bila na vrsti jaz, da se odpravim na prakso. Še danes ne vem, po kakšnem naključju, me je pot vodila v Južno Ameriko, v mesto Belo Horizonte v Braziliji. Kar 9 mesecev sem preživela ob delu in spoznavanju nove dežele. Izkušnja, ki bi jo moral imeti možnost doživeti vsak.

S “turizmom” sem se srečala že v času študija. Opravljala sem različna dela: animator in organizator izletov v Termah Zreče, vodja poti, kasneje kot turistični vodnik,…

Vrnitev domov je hkrati pomenila začetek »resnega« dela. Zaposlila sem se kot komercialist v takrat hitro rastoči turistični agenciji Dober dan. Turistična panoga me je dobesedno ujela v svojo mrežo in me drži še danes, kot se rada pošalim.

V želji, preizkusiti se v večjem podjetju, me je pot pripeljala na Globtour, kjer sem bila nekaj mesecev vodja poslovalnice v Celju, kasneje v Mariboru.

Turistična dejavnost pa ni le delo v agenciji, na poti. Rada sem napisala kakšen s turizmom povezan članek za revijo NAVTIKA KAPITAL in Delo.

Narediti in ustvariti nekaj svojega...

Logotip.

…me je pripeljala do snovanja idej o ustanovitvi svojega podjetja. In zdaj sem tu. Na svoji poti, s polno idejami in veliko volje in energije za delo.

UI TURIZEM sem Urša Sreš

Podjetje UI TURIZEM je bilo ustanovljeno 2004 leta v želji, uresničiti svoje ideje pri delu v turizmu, s katerimi sem se srečevala že prej. Delo z ljudmi mi predstavlja veliko več kot zgolj »službo«. Zadovoljstvo gostov je tisto, ki mi daje motivacijo za nadaljnje delo. Veliko časa sem preživela na poti kot vodja poti in turistični vodnik.

Vse do »korona« časov, sem pripravljala, organizirala in izvajala programe za izlete in potovanja po Sloveniji in izven nje, s poudarkom na »učenju na poti«. Videti in vstopiti, doživeti in spoznati. Ne le zunaj.

Verjamem, da je vsaka pot priložnost za rast.

Za nova znanja, nova spoznanja, povezovanje družine in posameznikov.

Usmerjam se vedno bolj lokalno. Ni potrebno daleč od doma, vse imamo v neposredni bližini. Zato je danes tu pred vami ta stran…

A še vedno velja: »Potovanje je pomembnejše od cilja!«