fbpx

V naši ponudbi je pestra izbira enodnevnih izletov tako po Sloveniji kot izven meja.
Vsak naš izlet je pripravljen in postavljen po željah vaše skupine, zato tu le nekaj idej...

VINOGRADI S POGLEDOM NA MORJE in LUKA KOPER

Luka Koper – Koper – Slovenska Istra in vino – vinska fontana Marezige
1 dan, dan po izbiri

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru. Postanek za kavo na poti proti morju.

Nadaljujemo do morja, v Koper. Sprejem in vožnja z avtobusom in vodnikom po Luki Koper (ogledi mogoči med tednom in v soboto ob predhodni prijavi). Spoznamo male in velike skrivnosti podjetja. Začudeni boste, koliko tovora gre skozi to »okno v svet«.

Pot nas pelje v center tega primorskega mesta, sprehod in čas za kavo ob morju. Velja za spečo lepotico med mesti. Ste vedeli, da imajo v tamkajšnji cerkvi največje orgle na v Sloveniji?

Naša glavna postaja bo hrib, ki se od Luke Koper in mesta Koper razprostira v zaledje naše Slovenske Istre. Kraji, bogati z vinogradi, sončnimi legami in prijaznimi ljudmi. Najprej se odpravimo k Bržanovim, ki imajo svoje vinograde tik pod Marezigami. Sprehod in ogled njihovih nasadov. Nato pri njih hladen narezek in ob tem bogata vinska degustacija.

Kar peš nadaljujemo po kraju Marezige, vse do pred nekaj leti postavljene  vinske fontane. Degustacija domačih vin – 3 vzorci s kozarcem. In najlepšim pogledom na Tržaški zaliv.

Popoldan zaključimo z obiskom vinogradniške kmetije Kralj, v kraju Škocjan pri Kopru. Sprehod do njih po slikoviti pot, topla večerja in ob večerji degustacija vin. Čas za druženje in klepet. Povratek domov v večernih urah.

PROGRAM VKLJUČUJE:  prevoz s turističnim avtobusom, vsi ogledi po programu, vstopnina v Luko Koper, Vina Bržan z degustacijo, sprehodom po vinogradu in narezkom Marezige kozarec z degustacijo – 3 žetoni, vina Kralj in ogled z degustacijo in poznim kosilom; nezgodno zavarovanje na poti, vodenje in organizacijo izleta.

Doplačila na poti: pijača ob obrokih

POZOR – za vstop v Luko Koper je potreben OSEBNI DOKUMENT in pred odhodom spisek potnikov (ime, priimek, datum rojstva in številka osebnega dokumenta).

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Vse informacije ali prilagoditve programa so mogoče…

Cesarski Dunaj
1 dan, avtobus

Dunaj je bil dolga stoletja križišče Evrope. Tu se srečata vzhod in zahod in tu so madžarski golaž, turška kava in starodavna darila še vedno krajevni običaji. Celih 600 let so imeli v mestu Habsburžani svoj dvor, sprejemali so odposlance iz oddaljenega Svetega rimskega cesarstva, si prisvajali ozemlja svojih sosedov, odvračali napade sovražnikov, ki so se pogosto končali prav na vratih glavnega mesta.

Benetke
1 dan, avtobus

Ni človeka na svetu, ki ga ne bi privlačilo mesto na vodi - Benetke. Benetke očarajo in vznemirjajo hkrati. Ozke uličice, ki so polne butikov s spominki, so kot nalašč za brezciljne sprehode. Še bolj romantični so sprehodi preko številnih mostov in mostičkov, ki povezujejo stotere kanale. Če k temu dodamo še obisk enega od slikovitih otokov v Laguni, je doživetje popolno.

Vrbsko jezero

V Celovec in na jezero
1 dan, avtobus

Avstrijska Koroška velja za »zibelko slovenstva«. Obisk teh krajev predstavlja spoznavanje naše kulturno – zgodovinske preteklosti. Podajmo se po poteh dvojezične Koroške. V Celovcu vstopimo v njihovo Deželno hišo, kjer hranijo knežji kamen. Po stehah je poslikanih mnogo grbov tukajšnjih družin.
Vožnja okoli jezera ali po njem je v poletnih mesecih prava osvežitev.

Gradec je blizu
1 dan, avtobus

Leta 2003 evropsko mesto kulture Gradec je ob častnem nazivu dobilo arhitekturne in umetniške novosti. Najbolj nenavadna je Kunsthaus ali hiša umetnosti ob Muri in otok na njej. Staro jedro in grad Eggenberg sta pod Unescovo zaščito, nad mestom se bohoti grajski grič z urnim stolpom… Vabljeni v enega najbolj nenavadnih muzejev - v orožarno, ki predstavlja nekdaji arzenal.

Mozartovo mesto
1 dan, avtobus

Večno mesto ob reki Salzach ima kopico znamenitosti… Srednjeveški izgled mesta s čudovito pozidanimi hišami, številne cerkve, palače, zgradbe, ki so jih za časa tisočletnega vladanja dali zgraditi »nadškofje salzburški, trdnjava Hochensalzburg, ki se dviga nad mestom, duh čudežnega otroka in genija W. A. Mozarta, ki se je tam rodil…
Naša obvezna izbira je rudnik soli ali Hiša narave. Preverite zakaj.

Dežela vulkanov
1 dan, avtobus

Nedaleč od naših krajev, v sosednji Avstriji, je nekoč bruhal vulkan. V spomin na te čase dežela nosi ime VULKANLAND. Pod skupno blagovno znamko danes ponujajo najboljše, kar narava in pridne roke obiskovalcem ponujajo. Obvezen je obisk čokoladnice Zotter. A pravi ljubitelji hrane in kapljice bodo izbrali še kaj drugega, kot je proizvodnja viskija, šunkarno ali grad na mogočni skali... Kaj bi bilo najbolj zanimivo za vas?