fbpx

5 idej za zimske počitnice doma

Učenci in ostali otroci odštevajo dneve do zimskih šolskih počitnic. Do prostih dni pač. Mama in oče spet zavijata z očmi, kaj bomo počeli???

Si tudi ti med njima? Spodaj je 5 preprostih idej, ki počitniške dni popestrijo, spoznamo svoj domači kraj in se pri tem zabavamo vsi. Se nam pridružite?

  1. Pohod na bližnji razgledni hrib – hrib, grič, gora, ni pomembno, kako visoko je, prilagodite svojim sposobnostim. Cilj je osvojiti vrh in na vrhu otroku z ruto zavezati oči. Z zavezanimi očmi naj nekdo od staršev pove nekaj, kar se dobro vidi (cerkveni zvonik, športno igrišče,…), otrok pa mora to z roko pokazati (z zavezanimi očmi). Se bo lahko ali težko orientiral? Nato vlogi zamenjajte.
  2. Otrok naj bo vaš vodnik – Otrok naj si sam izbere, kam bi jutri želel oditi (v naravo, po kraju), a njegova naloga je, da se pripravi in vam na 3 mestih na poti svojo izbiro predstavi. Preprosto in enostavno. Ne ga popravljati in mu skakati v besedo, enostavno le bodite opazovalec in uživajte s svojimi otroki.
  3. Gremo na sneg – V regiji izberite kraj, kjer je še sneg. Prav vsi se oblecite v kombinezone in bunde in se odpravite na zimsko potepanje. Ne pozabite na topel čaj in malico. S sankami in lopatkami je spust mnogo bolj zabaven. Ne pozabiti na prosti čas za otroke, ko jih pustimo, da kopljejo in rijejo po snegu.
  4. Gozd pozimi – Gozdna pot je zanimiva vse letne čase. Zakaj ne pozimi? S tal poberite dva različna lista in gremo se igro, katero drevo ima ta list. Za igro je dovolj že en list. Ne preveč, naj bo spontano in igrivo.
  5. Pohod v dežju – Ni ga večjega užitka, kot je hoja in skakanje po lužah. Za otroke. Izkoristite oblačen in deževen dan za to. Kdo pohodi več luž? Kdo preskoči večjo lužo? Kdo najde bolj zanimivo obliko luže? Kdo najde lepši odsev v luži? Kdo???

Je preveč preprosto? Nikakor. Poskusite in se javite, kako vam je šlo…