fbpx
UI-Turizem

18 plodnih let in sušec

UI TURIZEM sem Urša Sreš – Kaj je moje poslanstvo – Sušec ali marec

Vsi znaki kažejo, da je pomlad pred vrati. Vsako leto znova se je veselim tudi zaradi 9. marca. Med dnevom žena in dnevom mučenikov ali Gregorjevim ali maminim rojstnim dnem, je zame poseben dan. 9. marca praznuje rojstni dan UI Turizem. Vsako leto je posebno, vsako drugačno in vsako lepo.

Ko sem bila mala, sem si želela postati učiteljica. A pot nas sama odnese tja, kamor najmanj pričakujemo. Od kar pomnim sem vpeta v turistične vode. Delovala sem kot turistični animator, vodja poti, turistični predstavnik na destinaciji, turistični vodnik in ne nazadnje organizator poti. Veliko sem se na tej poti naučila, veliko ljudi spoznala. Premalo je beseda HVALA. A hkrati neskončno HVALEŽNA za vsakega potnika, za vsako pot.

V zadnjih dveh letih, ko je moj ljubi turizem za trenutek obstal, sem se spraševala, kam naprej? Danes, po vseh telefonskih klicih, po novih naročilih, je pot pred mano ena sama. »Le tako naprej« si glasno rečem in že pridno polnim koledar pomladnih in poletnih dni.

Celje in njegove zgodbe širim in bom širila tudi v prihodnje. Te so stopile v ospredje v zadnjih dveh letih, ko smo bili več doma. Vedno znova sem navdušena nad močjo in razsežnostjo družine Celjskih. Pa naj še kdo reče, da ni vsaka reč za nekaj dobra! Ste že prebrali kakšno od mojih zgodb, ki jih na spletni strani www.ui-turizem.com najdeš pod zavihkom zgodbe?

Celje je dom še mnogih drugih zgodb. Alma Karlin je le ena od njih. Bom uspela vse želje, vse moje niti stkati v novo uspešno leto UI TURIZMA?

Na drugi strani mnogim manjšim in večjim skupinam pripravljam programe izletov in krajša potovanja, kot si jih sami želijo. Rdeča nit je »učenje na poti«. Vsakemu posebej prilagojene poti. Težko najdem dva programa, ki bi bila enaka. To je moje delo, to je moje poslanstvo. Malo diši po moji otroški želji »postati učiteljica«.

Mesec marec nosi staro ime sušec. Ker je po statistiki v celem letu prav zdaj najmanj padavin. Če kdaj, to velja v letošnjem letu. Vidim in slišim mnoge, ki se ozirajo v nebo in si želijo nekaj kapljic dežja. Struge rek in potokov so usahnili. Dežja za zdaj ni na vidiku.

Marec je dobil ime po Rimskem bogu Marsu. V preteklosti se je pojavljajo še več različnih imen: brezen, breznik, vetrnik, sušnik,… Vsi pomeni so zelo povezani in mnogi omenjajo malo obdobje padavin. Z opazovanjem narave so nekdaj dobro prepoznavali posamezna obdobja.

Prazniki si sledijo kar eden za drugim. Prepustim se toku in le uživam v prvih pomladanskih toplih sončnih žarkih in cvetju. Še enkrat in še bolj hvaležna za vse priložnosti, ki so za mano in pred mano. Kam pa se ti letos odpravljaš na izlet?